2 Mayıs 2011 Pazartesi

BEN MASUMUM! (BÖLÜM 4-SON)

Birinci,ikinci ve üçüncü bölümlerde anlattıklarımı böylece bitirmiş oluyorum.Bu vesileyle de tekrar etmiş oluyorum:Böyle olmamım suçlusu tamemen bu filmler.Ben masumum!

16)Stargate (1994)

Zaten Indy'den hızımı almışım,kopmuş geliyorum,üstüne bir de bu yapılır mı?Hayallerin gerçeğe dönüşmesi,ete kemiğe bürünmesi gibi birşey o yaştaki bir çocuk için.Howard Carter efsanesi gibi bir dekorda bulunan gizemli bir nesne,Mısır'ın herşeyi tozu toprağı kumu,sadece öğrenmek için uğraşan yaşlı bir teyze,kimsenin iplemediği ama herşeyi ortaya çıkaracak olan zeka-Dr.Jackson ve 90'ların popüler olayı-kafayı yemiş-kendi problemleri olan eski asker.Eski Mısır'ı da ortaya çıkaran güçlerin yeni hakimiyet alanı olan galaksiye açılan bir yıldız geçidi.Ardından gelen birçok dizinin,devam filminin ilham kaynağı olmasına rağmen artık pek az kişi Stargate'i gerçek Stargate'i hatırlayabiliyor.Ben de çok denedim izlemeyi o diğerlerini ama hiçbir şey gerçek olanın,o ilk olanın tadını vermiyor,izleyemedim bir türlü.Yıllarda da hep bir gazetenin ön sayfasından şekiller görmeyi,birleştirebilmeyi hayal ettim durdum.Bana etkisi:Artık dizginlenemez hale gelmiş saplantı.Dr.Daniel Jackson olmak gibi anlamsız bir istek.Çok zor koşullarda ulaşmaya çalıştığım kaynaklarla kendi kendime hiyeroglif okumayı öğrenebileceğim düşüncesi.Beni de evden bir milyon ışık yılı uzağa götür ey Yıldız Geçidi!

17)Indiana Jones Üçlemesi (1981,1984 ve 1989)

Hala düşünürüm,o adamı elinde kamçısı ve başında şapkasıyla görmemiş olsaydım o yaşımda,şimdi hayatım nasıl olurdu acaba?Daha mutlu olur muydum?Herşey daha kolay olur muydu?

18)Tosun Paşa (1976)

Haddi hesabı yok.Mısır valisi,Yeşil Vadi,konaklar,hamamda kavga,...Bana etkisi:Abimin taklitte annemi geçmiş olduğu gerçeğini öğrenmem.Tabi bir de her yol Mısır'a...

19)Bloodsport (1988)

Van Damme seneler sonra buralarda BBG evlerinde madara olmadan önce kalplerimizdeki yeri buydu,böyleydi.Gerçi olsun ben inatla unutuyorum o hadiseyi,hep eski Jean-Claude'u hatırlamaya çalışıyorum.Gözümde büyüttüğüm asil bir dövüşçü var nihayetinde,gün gelecek büyüyeceğim ve onun gibi kötü adamları benzeteceğim.Bana etkisi:Bodur ve çelimsiz olmanın olduğun yerde sıçrayıp,uçan tekme atabilmeye engel olmadığını kanıtlama serüveni ve sonucunda arka üstü yere çakılma-her defasında.

20)Braveheart (1995)

Çocuk aklıma yanlış fikirlerin-özgürlük,mücadele,cesaret,iskoçya-girmesinin başlı başına sorumlusu.Highlander'ın sunduğu İskoçya simgesi ne kadar fantastik ve heyecan verici olduysa Braveheart'ınki bir o kadar tokatlarcasına gerçek gelmişti.Gözümü kapadığımda hala Wallace'ın elinden düşen o mendili görebiliyorum mesela.Bana etkisi:Freedooooooooooooooom!diyeyim siz anlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...