18 Şubat 2011 Cuma

BEN MASUMUM!

Çocukluğumdan aklımda yer edinen ve dolayısıyla halen daha gelişmekte olan kişiliğimin temellerini (arızalı da olsa) atmış olan filmler seçkisi yapasım vardı, hiç durmadım : (sıralamanın ifade ettiği tek şey aklıma geliş anı)

1 - Little Giants (1994)




Toplumdan dışlanmış çürüklerin ve eziklerin de herşeyde iyi,güzel,şanslı doğmuş olanlara karşı birşeyleri başarabileceğine dair ütopik fikirler.Bana etkisi:Eziklik psikolojisi ve IceBox kızımız. "Futbol oynamak için iyi olmanız gerekmez.Futbolu oynamak istediğiniz için oynarsınız."

2 - The Secret Garden (1993)



O yaşta kim hayal etmezdi ki gizli bir bahçe bulmayı? Bana etkisi: Mary Lennox gibi başına buyrukluk,insanlara düşmanlık,soğuk durma,içine kapanma ve yalnızlık.

3 - Now & Then (1995)



Dört kız arkadaşın seneler sonra bir araya gelip çocukluklarını hatırlaması, hala çocuk olan birine de pek çok şey ifade edebiliyormuş demek ki.Bana etkisi: Yazar olma isteği,ruh çağırma şeyleri,erkekleri yumruklayabilecek kızların mevcudiyeti.

4 - Gold Diggers:The Secret of Bear Mountain (1995)



Büyük  şehirden küçük kasabaya taşınan kızımsı kızın,erkeksi bir kızla dostluğu ve hazine avcılığı yapışları.Bana etkisi: Nasıl kız gibi olunacağını artık tamamen unutma ve yavaştan maceraperestlik kokuları.

5 - Only The Strong (1993)



Capoeira! Hangi sarsak Türk gencini çocuğunu capoeirayla tanıştırmadı ki Mark Dacoscas? Bana etkisi:Temelsiz bir ellerimin üstünde tepem aşağıda durup,bacaklarımla karşımdakine tekme sallayabileceğim fikri.Tekrarlıyorum,oldukça temelsiz bir fikirdi,hala da öyledir.

Burda ara veriyorum ki devamı merak uyandırsın,hem de browserlarımız açılırken zorlanmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...