12 Ağustos 2011 Cuma

Jovano, Jovanke

Bir Makedonya halk şarkısı bu. Jovana kızın ismi, Jovanke de hani Jovanacığım demek gibi. Bir tür Romeo&Juliet durumunu anlatıyor ucundan kıyısından. Ama neşeli olanını. Ya da en azından bana öyle geliyor. Tekrara koyup, üst üste üst üste dinleyebilirim her defasında onlarla birlikte el çırparak.


Esasında Yale Slavic Chorus'un söylediği pek çok şeye aynı işlemi yapabilirim :p Onlarla seneler evvel henüz youtubeları, tam teşekküllü bir web siteleri falan yokken, iki sayfalık sitelerinden sadece iki parçacık indirilebilir haldeyken tanışmıştım. Gelişimimi baya bir etkileyen Xena'nın jenerik müziğinin sözlerini ararken rastlamıştım koroya. Tabi sonraki adımlarda da Magic of Bulgarian Voices ve diğerleri geldi ama Yale'in bu korosu ben gidemedikçe onların Wine&Cheese partilerine, youtube'a yüklemeye devam ettiler benim için (evet kendi üstüme alınıyorum olamaz mı?) görüntülerini. Haa ne mi diyorlar bu arada burda? O da şöyle:
Jovano, Jovanke
Kraj Vardarot sedish mori, (Vardar'ın kıyısında oturuyorsun)
Belo platno belish, (beyaz ketenini yıkıyorsun)
Belo platno belish dusho, (beyaz ketenini yıkıyorsun sevgilim)
Se nagore gledash. (tepelere bakarak)
Jovano, Jovanke,
Jas te tebe cekam mori, (seni bekliyorum)
Doma da mi dojdes, (evime gelmeni)
A ti ne doagjas duso, (ve gelmiyorsun sevgilim)
Srce moje jovano. (aşkım jovano)
Jovano, Jovanke,
Tvojata majka mori, Tebe ne te pusta, (annen izin vermiyor)
So mene da dojdes duso, (benimle gelmene sevgilim)
Srce moje Jovano. (aşkım jovano)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

beatha

 Vay. En son tam bir ay önce yazmışım. Yuh bana. Oysa bu bir ay içinde çok defa yazmalıyım dediğim oldu. İçimden böyle yazma isteğiyle taşar...