14 Şubat 2016 Pazar

Eski Dergiler-Kitaplar

Şimdi şöyle bir duyurum var. Başka türlü nasıl yapacağım bilemedim çünkü. Elimdeki artık nerdeyse 20 yıldır biriktirmekte olduğum kitaplardan dergilerden büyük bir yığını bir köşeye ayırmış bulunuyorum. Yaşım ilerledikçe yerleştiğim evler -nedense- küçülmeye başladığından her genel temizlik durumunda biraz daha şey atmak durumunda kalıyorum. Habire azaltmaya, küçültmeye uğraşıyorum. Bu son seferinde de artık zamkla bağlı olduğum birçok dergi ve kitaptan, üç beş ufak şeyden kendimi ayırabildim nihayet. Ama çöpe indirip, öylece bırakmaya içim elvermedi. Zamanında ne zorluklarla, harçlık biriktirip, vakit kollayıp, dere tepe aşarak gidip aldığım, sonrasında da bana dünyaları açan bu güzellikleri öylece çöp yığınına terk edemedim. Etmeyeyim de zaten. Bu ülkenin birçok yerinde, köşesinde sayfasını bile göremeyen çocuklar varken bu kadar bencil olmayayım diyorum. O yüzden lafı böyle uçsuz bucaksız uzatmadan, söylemek istediğim şu: Sizin bildiğiniz, duyduğunuz gördüğünüz bir yer birileri var mı böyle bunları verebileceğim? Yani ne bileyim bir köy okulu olur, elinde avucunda olmayan bir yer olur, öyle bir şey işte. Utanıyorum da bir yandan, elimdekiler hakikaten çok eski. Ayıp olur mu olmaz mı bilemedim. Aşağıda ayrıntılı bir şekilde listesini vermeye çalışacağım ama, genel olarak diyebilirim ki tüm National Geographic arşivimi vermek istiyorum. Arada birkaç ders kitabı da var. İçlerinde çok güncel bilgiler olmasa bile belki işe yararlar, ne bileyim. Demem o ki bana haber edin olur mu? Ufak bir faydam dokunsun. Ya da içlerinden istediğiniz varsa lazım olan falan göndereyim.

Vermek istediklerim şunlardan oluşuyor:
National Geographic'in Ekim 2002, Ocak-Kasım 2003, Ocak-Şubat-Haziran 2004, Nisan-Haziran-Eylül-Ekim-Kasım-Aralık 2005, Ocak-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran-Ağustos 2006, Ocak-Ağustos 2007, Ocak-Mayıs-Haziran-Ekim-Aralık 2008, Ocak-Nisan-Aralık 2009, Ocak-Mayıs-Haziran-Eylül 2010, Şubat-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım-Aralık 2011, Ocak-Haziran-Aralık 2012, Ocak 2013, Temmuz 2014 sayıları ve bunların yanında birkaç ufak tefek ekleri.
Atlas'ın Haziran 2007, Ocak-Mart-Nisan-Temmuz 2008, Eylül 2009 sayıları.
İki tane Ntv Tarih.
Proje Yönetimi Bilgi Birikimi Kılavuzu
C#'ı Kavramak (Tom Archer)
Türk Dili Yazılı ve Sözlü Anlatım (Nurettin Demir-Emine Yılmaz)
YGS'ye Hazırlık Fen Bilimleri Konu Anlatımlı (Uğurder Yayınları)
Langenscheidt Standart Dictionary (English-Turkish, Turkish-English)
İl İl Türkiye Atlası
YGS Türkçe Soru Bankası (Güvender Yayınları)
Bir de İngilizce kitaplar var 73 tane. Böyle ince, resimli, stage 1'den 6'ya kadar Longman, Oxford, Orient Press, New Wave gibi yayınlardan. En çok bunların işe yarayacağını düşünüyorum aslında.
Bir de üç beş tane Türkçe kitap var, çocuk klasiklerinin basitleştirilmişleri.

3 yorum:

  1. http://www.ihtiyacharitasi.org/

    Şöyle bir site var. Daha önce hiç kullanmadım ama yazınızı okuyunca burası uygun olabilir gibi geldi.

    YanıtlaSil
  2. Hikaye.kitaplarini koy.okullarina yollayabilirsiniz bir silgi bir kalem sitesine bakin lutfen orda ihtiyacı olan cok okul var bence yollanabiir ordaki okulların ohtiyaclarina gore iletisimegecerseniz öğretmen yada müdür ile ordaki adrese yollayabiliyorsunuz ,incelerseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. Ingilizceler okul kutuphanelerine yarayabilir

    YanıtlaSil

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...