22 Kasım 2013 Cuma

hazır yiyecek denemeleri : şu 3 dakikalık Makarneks makarnası

Yalnız yaşama durumunun yan etkilerinden biri de bu hazır yiyeceklerin neredeyse hepsini, teker teker keşfetmem herhalde. Son keşfim - gerçi buna keşif diyerek güzel birşey olduğu izlenimini vermek istemiyorum - Ülker'in bu Alp Kırşan'lı reklamlarla dört döndürdüğü hazır makarna Makarneks oldu. Geçen akşam Şok'ta ne yesem ne yesem diye dolanırken 3-4 rafta dolu dolu ondan görünce bir deneyeyim dedim. İki çeşidi var gördüğüm kadarıyla, acılı domates soslu ve peynir soslu. Makarna türü olaraksa hepsi erişte şeklinde. Paketten bir kalıp halinde birbirine dolanmış makarna yığını ile ince bir başka paket içerisinde toz halinde sos çıkıyor.
Pakette belirttiği tarife göre, tencerede yaklaşık 3 çay bardağı - evet çay bardağı! - suyu kaynatıp, o makarna yığınını üç dört parçaya kırıyor, sos ile birlikte suya atıyorsunuz. Suyunu çekene kadar 3 dakika karıştırıp arada, alıyor ve yiyorsunuz. Herşey çok basit, çok sade, çok normal. Değil mi?
Değil :
1 - Çay bardağı diye ölçü olmaz. Olur da, olmaz. Bu bünye hep su bardağına alışınca, üstüne bir de makarnayı (default'ta) tencere dolusu su ile haşlamayı bilince, çay bardağı niyetine raftan o büyük boy tabir ettiğimiz çay bardağından alıp ölçtü suyun miktarını. Çay bardağıyla su çok az olur caaanım, onunla makarna olmaz, yanlış demişler ben biraz daha koyayım mantığıyla doldurdum suyu tabi. Tarifin ilerleyen aşamalarında o suyu çekip bitirmesi gerektiğini okumayı akıl edemeyince bir de.
2 - Suyun bolluğundan ötürü sos kıvamının dışında, tamamen beyazımsı bir su olarak içerisinde eriştelerin yüzebilmesini sağladı.
3 - Bir de çok pis kokuyor o sos mereti. Bildiğiniz pis. Tüm evi sardı, salona her girdiğimde öğürdüm. Bir de yiyecek miydim yani?
4 - Tabakta, olur da, iki saniye falan ellenmeden bekleyen makarna paketteki şeklini almaya girişiyor. Kalıp olarak duruyor. O kadar sulu yaptığım halde, düşünün.
Demem o ki, tanesi bir liradan satmalarına rağmen bir daha yanına yanaşmam. Bakın aklıma geldi hala öğürecek gibi oluyorum.
Hayır yani sanki normal makarnayı hazırlaması 15 dakikadan uzun süren bir şeymiş, çok emek istiyormuş gibi hazırını yapmaya kalkışmışlar bir de, te allahım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...