1 Ocak 2016 Cuma

ufak şeyler

Dayanamayacağım bahsedeceğim. Daha az önce face'de bir arkadaşımın arkadaşının profil resmine denk geldim. Bu mevzu bahis evli çiftin dişi tarafı profil resmi olarak kendisi ve eşinin yılbaşı gecesi kutlamasında çektirdikleri fotoğrafı koymuş. Ama bu fotoğrafı da hazır sunulan bir çerçeve içine yerleştirip öyle koymuş. Peki bu çerçevede ne var? "Christmas" çerçevesi. Tüm bu anlattığım şeyde benim gördüğüm problemi algılayabildiniz mi ya da beni deli eden noktayı? Bu insanlar noel kutlaması yapıyor olabilir, bu insanlar noel kutlaması fotoğrafı koymuş olabilir, hepsi normal. Ama bu insanlar yılbaşını kutluyor ve adım gibi eminim bu koydukları çerçevenin noel çerçevesi olduğundan, noelin yılbaşından 6 gün önce olan bir dini gün olduğundan ve aslında noel-yılbaşı farkından, neyi neden kutladığımızdan bihaberler. İngilizce mi bilmiyorlar? O kadar da aşırı bilmiyor olabilemezler! Hadi o kadar da bilmiyor olsunlar, insan açıp ne koyacağını kontrol etmez mi? Hayır bir tişört bile alırken önündeki yazıya bakar insan, bilmiyorsa etrafa sorar, artık herkesin elinde zırt pırt google açtıkları telefonları var insan ona yazar sorar! Ama neden işkillensinler ki? Niye yani? Nasıl olsa cahiliz sonuna dibine kadar! Bu insanlar sosyal hayatın içindeler, çalışan, etkileşimde bulunan insanlar. Yarın öbür gün çocuk yapacak bir de onu yetiştirecekler! 'İşte böyle bir milletiz biz'e bağlayarak sinir küpü oldum ben oturduğum yerde. Neden bu kadar sinirlendim bilmiyorum. Vallahi elime geçirsem sıkıverecektim boğazlarını. Öyle sinirlendim. Hayır zaten bir arkadaşım var - mecburen arkadaş diye tanımlıyorum yoksa sadece lisede aynı okula düşmüş olma şanssızlığına sahibim - inatla uzun zamandır her hafta "herkeze hayırlı cumalar" türünden mesajlar yazıyor. Ben inatla diyorum ama inanın o farkında bile değil ne türden bir saçmalık yaptığından. Hatta daha da içler acısı olan bence onu okuyan çoğu insan da değil. Anlamadınız mı? H-E-R-K-E-Z-E yazıyor!
Bakın bunlar bu ülke standartlarında 4 yıllık üniversiteler bitirmiş, işler edinmiş insanlar 30 yaşına gelmekte olan insanlar. Bunlar bu ülkeye yeni nesiller yetiştirecek insanlar. Evet bunlar çok ufak tefek şeyler gibi geliyor ama belki de tüm bir ülkenin, kültürün bu kadar saçma sapan olması böyle minicik noktalardan başlıyordur. Hiç kimse de engel olamıyordur. Çünkü engel olacak kimse kalmamıştır. Çünkü aslında çooook uzak bir geçmişte başlamıştır bu sapma.
Çok sinirleniyorum. Daha iyisi olan bir yer var mı, işte onun peşinde heba oluyorum ya ona yanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...