30 Kasım 2013 Cumartesi

saçmalık

Çok sinirliyim, çok mutsuzum. Çok güzel geçmesi için aldığım izi günlerim kendi kendime yaptığım bir gerizekalılık yüzünden burnumdan geldi resmen. Tüm aklım beynim herşeyim allak bullak oldu.
Pazartesi günü kendi kendime dolaşmaya çıkmışken, amacım sadece işyerinde giyebileceğim yeni bir pantolon almaktı. İznimin ilk günü olduğundan gayet mutluydum. Dedim ki hiç yapmadığım bir şeyi deneyeyim, bir kozmetik mağazasına gireyim. Şu yaşıma geldim girmedim ben öyle yerlere, kendime de doğru düzgün baktığım söylenemez, makyaj yapmışsam temizlerim yatmadan önce ama o da artık kırk yılda bir. Gidip salak gibi şu Sevil parfümerilerin birine girdim. Bakın bu aşamadan sonraki salaklığım zaman mekan ve limitten oldukça bağımsız olacak şimdiden uyarıyorum siz okumadan. Mağazaya girdim ve tabi hemen biri benimle ilgilenmeye başladı, ne istiyorum ne göreceğim gibi. Parfümlere bakmak istiyordum, reklamlarını gördüklerimden birkaç tanesinin kokusuna bakıp hoşuma giden olursa alacaktım. Ama parfümü beğenip almaya karar verdikten sonra beni bir salaklıktır aldı. Benimle ilgilenen eleman hanım bir sürü şey söyledi, bir sürü şey denetti. Kremler, temizleyiciler, birşeyler birşeyler. Sonra bir baktım kasaya gelmiş hepsini alıyorum. Karttan ödememi yaparken donup kaldım, hayır istemiyorum ben bunları almayacağım kullanmam ki ben bunları diyemedim. Sadece aldım ve çıktım. Salak salak, sendeleye sendeleye eve gittim. O üç beş kıçı kırık kreme neredeyse bir maaş ödedim. Evde yere koyup poşeti öylece baktım. Allahım ben ne büyük bir salağım.
Ertesi gün neyse dedim, poşetlerinden bile çıkarmadım hiç birini, gider geri veririm. Sonuçta ellemedim bile, işlem çok basit, ben kremleri veririm onlar da ödemeyi kartıma geri yüklerler. Ama, gelin görün ki Sevil mağazası bildiğiniz çirkef çıktı. Yok almıyoruz geri diyorlar. Benim için bir sürü olan ama onlar için çok az sayılacak bir parayı iade etmek istemediklerinden aldıklarımı geri almıyorlar. İade almama hakları olduğunu ve geri almayacaklarını söylediler. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü, böyle bir hakları var mı? Varsa bile benim bir tüketici olarak hiçbir hakkım yok mu? Hayır hakkı hukuku geçtim, aldıklarımı poşetinden bile çıkarmadım, elimi bile sürmedim. Yapacakları tek şey işlemi iptal etmek. Ama yok, inat ediyor yapmıyorlar. Ben ömrümde böyle saçmalık görmedim. Sabahtan beri tüketici hakları sitesinin her bir satırını okuyorum. Alo 175 diye bir numara vermişler ama aslında yok öyle bir numara, biraz sessizlikten sonra direkt meşgule düşüyor. Ulaşmak dert anlatmak mümkün değil. Tobb kulelerinde bir adres vermişler, oraya gitsem kimi neyi bulabileceğimden emin bile değilim. Bir muhattabım olacak mı örneğin? Tüketi mahkemelerine başvurmam gerekiyor mu, nasıl başvuracağım, bunların hepsini sorabileceğim bir yer olması gerek ama yok öyle bir yer. Salaklık yapmış bir tüketici olarak başvurabileceğim, derdimi anlatabileceğim, hakkımı arayabileceğim bir yol yok. Sizin bildiğiniz, önerebileceğiniz bir yol var mı? Bu iade işleminin olması gerek, öyle veya böyle, bu kadar saçmalık olmaz çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...