13 Temmuz 2013 Cumartesi

Darcy'imiz olmuş heykel

Dayanamamış bunu da yapmışlar. Londra'daki Hyde Park'ta gölün içine Fitzwilliam Darcy'imizin heykelini koymuşlar. İzleyeniniz varsa ömrü boyunca aklından çıkmayacak bir sahnesi vardır 1995 yapımı mini-dizi halinin Pride&Prejudice'ın. Darcy rolündeki Colin Firth, henüz orta yaşının azametindeyken, aklında Elizabeth'in aşkı, artık dayanamaz haldedir ve evinin yakınına Pemberley'e doğru atıyla yol alırken bir göl kenarında durur, kendini suya bırakır. Ama önemli olan bu kısmı değildir - hepimiz için -, Darcy sudan çıkarken kamera onun üstündedir. Fonda pastel yeşili ağaçlar ve koyu mavi göl varken bizim için tek önemli şey, Darcy'nin ıslanıp üzerine yapışmış bembeyaz gömleği ile dalgalı ıslak saçlarının arasından gördüğümüz yüzündeki ifadedir. Bir kadının, görüp de bilinçaltına yerleşmesi kesin anlardan biridir bu sahne.
Tabi pek akıllı İngilizler bu fırsatı kaçırmamış hemen heykeli kondurmuşlar. Habere göre (ki aslını burada okuyabilirsiniz) heykel daha tura çıkacak. Şubat 2014'e kadar önce Scarborough'ya sonra da dizi için Pemberley'ye mekan olmuş Lyme Park'a gidecekmiş. Gerçi resmine bakınca heykelin ne Firth'le ne de Darcy'yle alakası olmadığını görüyoruz, hatta bence ürkütücü bile olmuş ama olsun, önemli olan niyet.
Gençlik Parkı'na da koysak bir tane olma mı ya şöyle daha bir Colin Firth ile Matthew Macfadyen karışımı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...