18 Ocak 2018 Perşembe

18 Ocak

"I suppose that every one of us hopes secretly for immortality; to leave, I mean, a name behind him which will live forever in this world, whatever he may be doing, himself, in the next." demiş benim gibi bugün doğan Alan Alexander Milne. Çoğunuz o da kim diyecektir şimdi, tıpkı, kim bilir belki günün birinde benim için de denileceği gibi. Ama sanırım şu aşağıdakini izleyince ufak da olsa bir kaç kıvılcım çakacaktır:




Oğlu Christopher Robin'in yanına ayıcık Winnie'yi, domuzcuk Piglet'i, kaplan Tigger'ı, eşek Eeyore'u, kanguru Roo'yu, Tavşan'ı, Baykuş'u ve tüm diğerlerinin hikayesini bize armağan eden adam A.A.Milne gibi umarım ben de bir gün herkesin ruhuna dokunabilecek böylesi bir şeyler yapmış olabilirim.
O yüzden,
Promise me you'll always remember: You're braver than you believe, and stronger than you seem, and smarter than you think.

3 yorum:

  1. Doğum günü kutlu olsun Miss Hikâyeci!
    Seni takip etmek çok güzel ve pek eğlenceli.
    Nice, nice yaşlara!
    Seviyoruz seni Hikâyeciiiieğğğ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook ama nasıl çok teşekkür ediyorum anlatamam :) Okunduğunu bilmek güzel, yani hepimiz üç beş okunduğumuzun farkındayız tabi de böyle ayrıca bir görünce insan saçma bir şekilde gülümserken buluyor kendini, o yüzden ayrıca teşekkürler. Senin yazdıklarını okumak da ayrı bir keyif - sanırım bunu neredeyse hiç söylememiş olduğumdan ötürü mahcubum biraz ama -, ayrı ama bir yandan da zorlu bir keyif orasını söylemem gerek. Çoğu zaman okumaya başlayıp bir cümlenle bir kelimenle tamamen başka yerlere gidiverebiliyor aklım, sonra toparlayıp geri geliyorum ama bir bakıyorum mesela yazın da oradan oraya yüzmüş düşüncelerle. Demeye çalıştığım, doğum günümü kutladığın için de, yazılarını yazdığın için de teşekkürler Tambourine (Tambourine diye gördükçe aklıma hep şarkısı geliyor kafamın içinde dönüp durmaya başlıyor heey mister tambourine man diye, bilemedim tabi oradan mı aldın:p )

      Sil
  2. Evet evet o şarkıdan alınma, hatta yoruma yazdığımı da o şarkının melodisiyle okuyunca eğlenceli oluyor epey hahaha =)

    Ve ben teşekkür ederim yani. Doğum günü kutlayalım dedik ve övgü aldık resmen hahaha.

    Dikkat et kendine çok, ve iş bulma hikayende de ayrıca başarılar!

    YanıtlaSil

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...