4 Şubat 2015 Çarşamba

hafta ortası şarkısı


Bu şarkıyı uzun bir süre önce kaydetmiştim bir kenara. Ara ara dönüp dinliyorum. İçime işleyen birşeyler var melodilerinde, sözlerini anlamasam bile. Gerçi sözlerini de sonradan bulup okudum, daha da anlam kazandı benim için.
Çok saçma başladı bu sabah, belki de bunun için aklıma geldi bu şarkı. Biraz rahatlatsın, gözlerimi kapayıp yine genç olduğumu, İzmir'de olduğumu, evin balkonundan hemen aşağıdaki kuytu bahçeye, uzaklardaki dağlara, denize baktığımı hatırlayayım istedim.
İşyerinden telefonla uyandım çünkü, istifa ettim ama işlemler hala sürüyor inadına. Daha ilişiğimi kesmedikleri için rapor falan getirmemi bekliyorlar. Öyle saçma sapan şeyler işte.
Olsun, ben yine İzmir'deyim Ankara'nın ısıtmayan güneşine bakıyor olsam da şimdi.



Şarkının adı "Ti íne aftó pou mas enóni" olarak yazılabiliyormuş Yunan alfabesinden Latin harflerine çevirdiğimizde. Söyleyen grup Yunanistan'dan "Pyx Lax". Şarkının adı, İngilizce çevirisini LyricsTranslate'de bulduğum kadarıyla "What is this that join us" oluyor. Tüm sözlerin İngilizce çevirisi de şöyle:
I would like (to pass) a night in wind’s island
In order to find the fake wine of destiny
That one which takes you away from the frost
To drink it and to go far away
In order to see you in the unquenchable fire of Smyrna
To reveal to me the secrets of Aegean sea
To sing to me well-know things
And to feel that I know you from the past
What is that which unites us
It separates us, it hurts us
It’s the time which is running out
And we stay alone once again

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...