31 Ocak 2015 Cumartesi

bir kasaba ismi olarak "AE" ve ağaçlardan bir duvar

Gün geçmiyor ki gönlümün memleketi İskoçya'dan bir başka güzellik ilginçlik keşfetmiyorum. Bu kez karşılaştığım ilginçliklerden ilki, ülkenin güney batısında bir kasaba "Ae". Evet ismi bu kadar, üç harfli bile değil sadece iki harf A ve E. Burayı ilginç yapan bu özelliğinin dışında bir de 10 bin hektarlık kocaman bir ormana sahip Ae kasabası, bir o kadar da güzel anlayacağınız. Orman aynı zamanda bisiklet turları için de bol bol evsahipliği yapıyor. (http://scotland.forestry.gov.uk/visit/forest-of-ae)

Diğer bir ilginçlik ise "Meikleour Beech Hedge" denilen yer. Burası dünyanın en büyük çitiymiş efenim. 1745 senesinde dikilen kayın ağaçlarından mütevellit bu koskocaman çitin oluşmasını sağlayan insanlar, Jacobite İsyanı'na katılmışlar ve hiçbiri geri dönmemiş. Bunun üzerine bu ağaçları bırakmışlar büyüsün, onların anısına. Günümüzde neredeyse 30 metre yükseklikte 530 metrelik bir mesafe boyunca görenleri hayrete düşüren bir manzara oluşturuyor bu kayın ağacı çiti. Her 10 yılda bir 4 kişi 6 hafta boyunca bu çiti buduyor, düzenliyormuş. (VisitScotland)
Kaynak: VisitScotland

Kaynak: FlickRiver


2 yorum:

  1. Outlander izliyor musun, bayaaa iskoç havası alıyoruz orada. ilk sezonu da gerçekten güzeldi izlemeni öneririm. güzel dizi, kitap uyarlaması, kitabında baya seveni varmış diye duymuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izlemem mi:D ilk bölümü yayınlansın da indireyim diye net başında ne saatler geçirdim geçen sene:p kitapların da ilk ikisini çevrilmiş bulabildim okudum, mutluluktan ölecek gibi oluyorum izlerken de okurken de :)

      Sil

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...